Tør du å gå uten sminke?

De siste tiårene har det blitt så vanlig for jenter å gå med sminke, at mange dessverre kvier seg å gå ut døra med hva man kaller “et nakent ansikt”. For mange har det blitt så ille, at de ikke engang tør å gå til postkassa uten sminke på. Det er ikke bare sminkeindustrien som har skyld i dette, men også nye bildedelingstjenester og redigeringsprogrammer, som gjør at man altfor ofte ser bilder av jenter med perfekt hud og sminke. Noen kaller tiden vi lever i for “photoshop”-tiden.skin-care-1491363_960_720

Så hva kan man gjøre hvis man er avhengig av sminke? Som med all avhengighet bør man tenke på å trappe ned. Du kan ha som mål å bruke litt mindre sminke hver dag, enn å plutselig gå ut døra uten noe sminke i det hele tatt. Som et lite incentiv bør du huske på at huden din har godt av noen sminkefrie dager. Og hvem vet, med en sunnere hud, kanskje du føler mindre behov for å gå med sminke?

Men det er også viktig å huske på at det ikke er noe galt med å sminke seg, mange får stor glede av å pynte seg litt ekstra. Det er likevel viktig å vite hvor grensen går, og ikke la sminken ta over livet ditt. Det kan også bli veldig dyrt hvis man hele tiden kjøper ny sminke fra de mest eksklusive merkene. Og visste du at de fleste gutter foretrekker jenter med lite eller ingen sminke? Det kan være verdt å tenke på hvis man sminker seg for guttas skyld. Men sminker du deg for deg selv, er det selvsagt helt greit å kjøre på med alt fra foundation til mascara, rouge til leppestift. For på slutten av dagen, er det å sminke seg ditt eget valg som ingen kan ta fra deg.