Sliter du med uren hud?

Sliter du med uren hud? Da kan det være godt å vite at du ikke er alene. Uren hud er ikke kun noe som rammer tenåringer, men kvinner (og menn) i alle aldre. Det er flere årsaker til uren hud, men de vanligste inkluderer hormoner, forurensning og en dårlig diett.

Det siste punktet er også det enkleste å forandre. Har du noen gang hørt ordtaket “du er hva du spiser”? Dette bør du tenke på neste gang du ser deg selv i speilet og blir skuffet over din urene hud. Hvis du har et generelt dårlig kosthold, burde det være lett å forstå hva som forårsaker hudproblemene dine. Men hvis du for det meste har et ganske godt kosthold kan det være mye vanskeligere. Kanskje du mangler noen viktigere vitaminer i ditt ellers gode kosthold? Eller kanskje du har en “guilty pleasure” som det er på tide å kvitte seg med en gang for alle? Uansett grunn, er det viktig at du motivert, hvis du skal klare å gjøre noe med kostholdet ditt.24445245113_0e39339a93_b

Fungerer det ikke å bytte til et sunnere kosthold, kan du selvsagt gå til din hudlege. Du kan også kjøpe hudprodukter spesiallaget for å fikse uren hud. Det finnes en rekke masker, rens, tonere og kremer der ute, som alle lover å få huden din i bedre stand. Det finnes til og med kosttilskudd som selges på helsekostbutikker, som lover det samme. Men hvis du er usikker på hvilke produkter som passer for deg og din hud, bør du alltid snakke med din hudlege først. På den måten kan du sikre deg mot produkter du ikke tåler, samt spare penger på å ikke kjøpe produkter som ikke gjør hva de lover. Hudleger har som regel sett det meste, og kan gi deg gode råd på veien mot en renere hud.