Sliter du med eksem?

Eksem er en slitsom sykdom, og kun de som selv har sykdommen forstår hvor slitsom den er. Spesielt om man har kronisk eksem, som kan komme og gå som den selv vil. Mange som lever med kronisk eksem, føler at de har dårlige livskvalitet pga. sykdommen. Mange kvier seg også for å gå ut døra. Grunnen til dette er at eksemen kan dekke både kropp og ansikt, samt gi blodige sår fra overdrevet kløing. Med andre ord, det ser ikke bra ut.skin-care-1205766_960_720

Det er flere måter man kan gjøre eksemen mindre ekstrem på, selv om en kronisk sykdom aldri vil gå helt vekk. Det aller viktigste er å holde huden hydrert. Det betyr å spise fisk, drikke masse vann, dusje med dusjoljer, bade med badeoljer, og alltid smøre seg inn med rike kremer. Man skal selvsagt også bruke kortisonkremer hvis legen har skrevet ut det, men man bør være veldig forsiktig med hvor mye krem man smører på huden. Kortison kan skade huden over tid, og dette er det viktig å være oppmerksom på.

For de som sliter med alvorlig eksem, kan solbehandling også være et godt alternativ. Enten om det er å dra til varmere strøk, hvor solen skinner hele året, eller å gå på solbehandling. Velger man det siste må man stå i et solkammer i noen minutter, et par ganger i uka. Dette hjelper for mange, men dessverre ikke for alle. Men det er uansett verdt å prøve ut, spesielt hvis man føler at ingenting annet hjelper.

Når man har prøvd alt, er kanskje aksept den beste medisinen. For hvis du først må leve med en sykdom, hvorfor ikke akseptere den og forsøke å gjøre det beste ut av det? Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men det i alle fall verdt et forsøk når man har prøvd alt annet.