Hvorfor økologisk hudpleie er bra

Det er en myte at økologisk hudpleie er dyrere enn vanlig, konvensjonell hudpleie. I alle fall hvis man sammenligner med luksusmerkene. Selvsagt er økologiske merker dyrere enn de generiske man finner i vanlige butikker, men sammenlignet med klassikere som Chanel, La Mer og Dior – kan økologiske alternativer være skånsomme mote lommeboka (i tillegg til huden).

Det er mange ulike grunner til at økologiske hudpleieprodukter er gode for huden, men først og fremst handler det om fraværet av kjemikalier. Veldig mye av det som smøres på huden, trekkes inn i huden for så å finne sin vei inn i resten av kroppen. Videre bryr ofte økologiske merker seg mer om hvilke gode stoffer de putter i kremene sine.

Bor man i Oslo kan man helt enkelt kjøpe økologisk hudpleie hos den fantastiske butikken Gimle Parfymeri. Butikken ligger like ved Gimle Kino, på Frogner. Butikken har også fine nettsider hvor man helt enkelt kan handle sine favoritter.5388146683_2f9988f45c_b

Hvis du er ny til økologisk hudpleie, lurer du muligens på hvilke merker du burde sjekke ut? Et godt alternativ er da australske Grown Alchemist. Ikke bare har de like fin innpakning som Aesop, de bruker kun 100% økologiske ingredienser. Dette er produkter både huden, og badehyllen din, kommer til å takke deg for.

The Organic Pharmacy er også en gammel traver mange har blitt glad i i årenes løp. Innpakningen er kanskje ikke like fin som hos Grown Alchemist, men produktene holder det de lover, og vel så det. Og som navnet tilsier, er alle produktene økologiske.

Ellers er det bare å prøve seg frem med forskjellige økologiske merker, for å være sikker på at du finner de rette produktene for akkurat deg. Mange nettbutikker vil la deg bestille vareprøver først, noe som er en god måte å både prøve seg frem og spare litt penger på.