Har du tørr hud?

Når vinteren kryper inn, er det mange nordmenn som sliter med tørr hud. Skandinavisk hud er ofte av den sensitive typen, noe som betyr at huden reagerer sterkt på kulda. Mange tyr til kuldekremer vintertids, mens andre mener dette kan gjøre vondt verre. Så hva angår kuldekrem finnes det dessverre ingen fasit, man må rett og slett prøve seg frem, og se hva egen hud tåler.

Det alle derimot burde investere i er i to gode oljer, en for kroppen og en for ansiktet. Når huden blir ekstra tørr, kan man helt enkelt massere oljen rett i huden. Er huden derimot ikke knusktørr, men trenger litt ekstra pleie, holder det med å blande noen dråper olje i bodylotion eller ansiktskremen du vanligvis bruker. Prøv dette i noen dager, og du vil se at det virkelig gjør susen.eyes-1573244_960_720

Det kan være skjemmende med veldig tørr hud om vinteren, og blir den riktig tørr, kan det oppstå sår og arrdannelser. Dette er noe de fleste ikke ønsker. Man burde derfor også investere i et par gode ansiktsmasker. Disse maskene kan gjerne være oljebaserte, men de må i alle fall være laget for tørr og sensitiv hud. Spør din hudlege hvis du er usikker på hvilken maske som passer best for deg og dine hudbehov.

Et siste tips er oljebad. Vanlige bad kan nemlig tørke ut huden, men hvis du heller noen dråper med kroppsolje i badekaret, vil du se at huden blir myk på 1-2-3. Man kan også bruke oljebaserte såper når man dusjer, hvis man bor i et hjem uten badekar. Uansett hva man velger, vil huden takke deg for at du investerte noen ekstra kroner i gode kroppsoljer. Men skulle du være på et trangt budsjett, er det faktisk lov å bruke vanlig olivenolje. Men den kommer med en liten ulempe, det lukter ikke så godt.