Drikk mindre, få bedre hud

For mange er det et stort tabu å snakke om alkohol i forhold til helse. Men det er ikke til å komme utenom at alkoholinntaket ditt påvirker helsen din – til det verre. Dette gjelder også huden din, som fort ser ti år eldre ut hvis du drikker mye. For nei, det er ikke bare leveren som tar skade av mye alkohol, men huden også.anti-aging-200791_960_720

Det er selvsagt mange andre ting enn alkohol som påvirker hudens aldring, men alkohol er, for mange, en viktig faktor oppe i det hele. En av hovedgrunnene til dette er at kropp og hud mister mye væske ved et stort inntak av alkohol. Man burde derfor også drikke mye vann for å veie opp for dette væsketapet. Vann er hudens beste venn.

Man kan også vurdere å smøre huden med forskjellige oljer, eller ta daglig Omega3-supplementer for å gi ekstra næring til huden. Men aller best er det selvsagt å kutte ned på selve alkoholinntaket. For de fleste er ikke noe problem, men er det et problem for deg – burde du vurdere å søke profesjonell hjelp for å få assistanse med problemet ditt.

Er det slik at all alkohol påvirker huden på samme, negative måte? Så langt er det ingen studier som viser at det er forskjell på et glass rødvin, eller en whisky, hva hud angår. Men rødvin er sagt å være bedre for hjertet, slik at man burde alltid velge vin fremfor sprit.

En annen grunn til at de som drikker mye ofte får dårligere hud, er at de også spiser mye fettete mat, som igjen er dårlig for huden. Derfor burde man alltid prøve å avstå fra den kebaben på vei hjem fra byen etter noen glass for mye. Huden din vil takke deg, om ikke i morgen – så over tid.